Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Opbouwend kritisch is niet slecht


 
Een matige wedstrijd, zo luidde de eindconclusie van de deskundigen na de wedstrijd gisteren tegen Denemarken. Bij vlagen werd er goed gevoetbald en soms zelfs uitstekend gecombineerd. Een goede ontwikkeling. Toch sloten ze de wedstrijd in een gelijkspel af. Een matig resultaat.
 
Kenneth Perez, de Deense aanvallende middenvelder in Amsterdamse dienst, was na de wedstrijd duidelijk synisch in zijn analyse. In Nederland zijn we tenslotte nooit tevreden en immer kritisch. Wat is daar mis mee? Realistisch kritisch is juist één van onze sterke punten. Met ons spelersmateriaal en kwaliteiten mogen wij, samen met de leiding van het elftal, het hoogste eisen van de spelers. Met de individuele kwaliteiten, gecombineerd met passie en conditie is Nederland zonder enige twijfel in staat landen als Denemarken, maar wellicht ook Frankrijk en Roemenie zonder al te grote problemen te verslaan. Als dat niet het geval is zijn we kritisch. Terecht.
 
Toch had Perez wel een punt. In Eindhoven werd over het geheel genomen behoorlijk gepresteerd. De eindstand is dan ook verantwoordelijk voor het algehele gevoel van ondermaats presteren. Wanneer de uitslag 3-0 was geweest, en Van der Vaart twee keer wel scherp was geweest waren de analyses zonder twijfel een stuk positiever geweest. Dus, deze minpuntjes buiten beschouwing gelaten was het een behoorlijke wedstrijd.
 
Robben bijvoorbeeld, speelde fantastisch. Hoe hij het doet doet hij het, maar telkenmale is hij, in tegenstelling tot het reguliere seizoen, bij eindtoernooien fit en scherp. Ook een kwaliteit. Sneijder was goed, Van Nistelrooij scherp en ook invaller Vennegoor of Hesselink speelde zeker niet slecht. Kortom, een bovengmiddelde prestatie gisteravond.
 
Daar komt bovendien nog bij dat de fysieke gesteldheid van de mannen dusdanig was aangetast dat er niet meer kon worden gevraagd. Het is nu zaak de wedstrijd tegen Wales zonder kleerscheuren door te komen, uit te rusten, fit te blijven en Nederland is klaar voor Italie.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 30 mei 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services