Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Oranje gelijk tegen Denen


 
Denemarken gaf het Nederlands elftal donderdagavond in Eindhoven beter partij dan Oekraïne afgelopen zaterdag. Terwijl de Oost-Europeanen zich gewillig naar de slachtbank lieten leiden (3-0) hield de Scandinavische ploeg Oranje in de voorlaatste oefenwedstrijd op weg naar EURO 2008 op een 1-1 gelijkspel.

 
Voor de openingstreffer kregen beide ploegen flink wat kansen om de score open te breken. Bij de Denen misten Dennis Rommedahl en Nicklas Bendtner de mogelijkheden. Aan de andere kant zaten Arjen Robben, Joris Mathijsen, Rafael van der Vaart ernaast.
 
Daarmee is direct het grootste manco van Oranje genoemd; teveel mogelijkheden bleven onbenut. Aan de andere kant rommelde het teveel in de Oranjedefensie. Het was dat de Deense ploeg al op vakantie was anders had Oranje ongetwijfeld op meer tegendoelpunten kunnen rekenen.
 
Na een klein half uur vond Van der Vaart de ruimte door het centrum. Wesley Sneijder kaatste naar Robben, die op zijn beurt Ruud van Nistelrooy in stelling bracht. De spits van Real Madrid schoof vervolgens beheerst langs de Deense goalie Jesper Christiansen de 1-0 binnen.
 
Doelman Christiansen maakte pas op het laatste moment zijn opwachting bij de Europees kampioen van 1992. Keeper Thomas Sörensen bleek tijdens de warming-up niet fit genoeg.
 
André Ooijer bleef in de tweede helft in de kleedkamer achter. Nigel de Jong was zijn vervanger. Tien minuten na rust was de gelijkmaker een feit. Christian Poulsen verzilverde een niet te missen kans nadat Bendtner Mathijsen in de luren legde, 1-1.
 
Na een uur werd er weer flink gewisseld. Dirk Kuyt, Jan Vennegoor of Hesselink en Tim de Cler kwamen erin voor Van der Vaart, van Nistelrooy en Orlando Engelaar.
 
Op aangeven van Robben knalde Sneijder via de lat nog over. Kuyt zag een dot van een kans hoog over het doel verdwijnen. Ryan Babel kwam Robben een kwartier voor tijd vervangen. Ibrahim Afellay kreeg ook nog tien minuten speeltijd.
 
Gezien de vele kansen gedurende het hele duel had de ploeg van bondscoach Marco van Basten meer afstand moeten nemen van Denemarken.
 
Het Nederlands elftal speelt zondagmiddag in een uitverkochte Kuip de laatste oefenwedstrijd voor het EK tegen Wales.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 29 mei 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services