Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Schweiss, bis Gleich


 
Op basis van individuele spelerskwaliteiten zijn er een aantal landen die serieus kans maken op de eindoverwinning van het EK. Wij, de Nederlanders, zouden te bescheiden zijn onszelf deze kansen niet toe te dichten. Spelers, trainers en omstandigheden maken Oranje tot een serieuze kampioenskandidaat.
 
Met de recente geschiedenis in ons achterhoofd zou Nederland niet verder komen dan een paar spek en bonenwedstrijden in de groepsfase. De publieke opinie, ook VO, was simpelweg niet meer dan gematigd positief over de kansen van Nederland. Nu, nu de aanloop naar het EK echt is begonnen, zijn de kaarten verdeeld en de kansen voor het grijpen. Net als Oostenrijk maakt Nederland kans op de eindoverwinning. Zij het met wat fortuinlijk geluk uiteraard.
 
De selectie en niets anders dan de selectie bepaald de kwaliteiten van het succes. Met spelers als Sneijder, Van Nistelrooij, Robben, Van der Vaart, Van Persie en Van der Sar behoort Nederland zonder enige twijfel tot de internationale top. Het zou flauw zijn om te zeggen dat we met Seedorf, Davids en Van Bommel nog hoger op de ladder van kanshebbers zouden staan. Feiten echter verdringen de emoties en is deze conclusie dus gemakkelijk te trekken. Ander feit is dat deze lieden er niet bij zijn en wij ons dus moeten ‘behelpen’ met de huidige selectie. Wat overigens geen enkele straf is.
 
De Engelse bookmakers dichten Oranje weinig kansen toe. Waar bemoeien deze drinkebroers zich mee? Het Engelse nationaalmannschaft heeft zich, dat is schandalig genoeg, niet weten te plaatsen voor het uiteindelijke toernooi. Dat Nederland al jarenlang leverancier van topkwaliteit in de Premier League is zal ze hopelijk niet zijn ontgaan. Hoe dan ook, weinig kans of niet, wij zijn wél in de Alpen.
 
Zolangzamerhand gaan we richting de aftrap. De komende wedstrijden –morgen tegen Denemarken en zondag tegen Wales- zijn de laatste opwarmertjes voor we richting de glooiende Zwiterse Alpen vertrekken. Schweiss und Osterreich, bis Gleich!

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 28 mei 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services