Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Oranje verslaat Oekraine


 
Het Nederlands elftal is het eerste oefenduel op weg naar EURO 2008 in Zwitserland en Oostenrijk met een zege gestart. In Rotterdam won Oranje zaterdagavond met 3-0 van Oekraïne. Doelpuntenmakers waren Dirk Kuyt en Klaas-Jan Huntelaar voor rust. In de tweede helft tilde invaller Ryan Babel de eindstand naar 3-0.

 
Halverwege de eerste helft kopte Dirk Kuyt Oranje naar een 1-0 voorsprong op aangeven van Giovanni van Bronckhorst. Vlak voor rust verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar de score tegen het weinig gemotiveerde Oekraïne: 2-0.
 
Het Nederlands elftal, tiende op de FIFA-lijst, miste om uiteenlopende redenen nogal wat spelers (Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie, Mario Melchiot, Jan Vennegoor of Hesselink en de zieke Henk Timmer) in de Rotterdamse Kuip. Desondanks had het team van bondscoach Marco van Basten een ruim veldoverwicht tegen de nummer 32 van de wereld.
 
Zes spelers werden in de loop van de tweede helft gewisseld. Ryan Babel kwam erin voor Ibrahim Afellay . De aanvaller van Liverpool was een minuut later al succesvol, 3-0.
 
Tim de Cler was de vervanger van Giovanni van Bronckhorst. John Heitinga stond zijn plaats af aan Khalid Boulahrouz. In de slotfase kwam Joris Mathijsen Wilfred Bouma aflossen. Nigel de Jong verving Demy de Zeeuw. Rafael van der Vaart werd daarna nog gewisseld voor Denny Landzaat.
 
Komende donderdag speelt Oranje in Eindhoven tegen Denemarken. Volgende week zondag wacht Wales in de Rotterdamse Kuip.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 25 mei 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services