Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

De held van Manchester


 

Manchester United heeft de Champions League 2008 gewonnen. In een spannende wedstrijd versloeg de ploeg van Van der Sar Chelsea na het nemen van strafschoppen: 6-5. Na 120 minuten was de stand in Moskou 1-1. Van der Sar, die in 1995 met Ajax de Champions League won en een jaar later de finale na strafschoppen verloor van Juventus, werd de held van de avond. De doelman stopte in de strafschoppenserie op 6-5 de penalty van Anelka.

Het duel kwam na een kwartier goed los. Onder aanvoering van een uitblinkende Ronaldo zette Manchester Chelsea onder druk. Halverwege de eerste helft kwam United verdiend op 1-0 toen Ronaldo uit een voorzet van Brown fraai raak kopte. Ook na de 1-0 domineerde United, maar Tévez en Carrick stuitten op Cech. Op slag van rust kwamen The Blues uit het niets op 1-1.Van der Sar gleed uit bij een gekraakt schot van Essien en was kansloos op de inzet van Lampard.

In de tweede helft van het boeiende duel was Chelsea lang de bovenliggende partij. De Londenaren slaagden er echter amper in grote kansen te creëren. Drogba was het dichtst bij een treffer, maar zijn schot spatte op de paal uiteen.

In de verlenging schoot Lampard op de lat, kopte Terry een bal prachtig van de lijn en kreeg Drogba rood voor slaan. Ronaldo, Terry en Anelka misten daarna in de penaltyreeks een strafschop.

Van der Sar na de wedstrijd:

"Ik wilde nou ook eens mijn Hans van Breukelen-moment", lachte Edwin van der Sar nadat hij met een gestopte penalty Manchester United de Europa Cup I had bezorgd."En nu heb ik hem." 

"Ik wist waar Anelka die penalty ging schieten", sprak de 37-jarige doelman. "Ik wachtte iets langer dan normaal en zag in die milliseconden de bal op me af komen. Ongelooflijk."

(NOS)


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 22 mei 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services