Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Advocaat wint UEFA-Cup


 
Zenit Sint-Petersburg en Dick Advocaat veroverden de UEFA Cup. In een eenzijdige finale lukte het de Russen om het initiatiefloze Glasgow Rangers in de slotfase te verslaan. Igor Denisov en Konstantin Zirianov maakten de goals tijdens de verdiende 2-0 winst.

 
Een kwartier voor tijd viel de beslissing in het sfeervolle City of Manchester Stadium. Zenit combineerde door het hart van Rangers' stugge defensie, waar Igor Denisov een één-tweetje aanging met Andrei Arsjavin. Na een fraaie steekpass van de laatste rondde Denisov alleen voor doelman Neil Alexander koel af met een laag schot: 1-0.
 
Dat het de eerste echt uitgespeelde aanval van de finale was, vertelt genoeg over het spelbeeld. Rangers was naar Manchester gekomen om te verdedigen en af te wachten. Aanvallen durfden de Schotten niet. Jean-Claude Darcheville was de enige aanvaller, de overige Gers waren voortdurend te vinden rondom de eigen zestien, waar zij een haast ondoordringbaar blauwe muur optrokken.
 
Zenit wilde wel voetballen en aanvallen. De Russen hadden dan ook volop balbezit en bij balverlies zette de ploeg van Advocaat direct druk op de bal. Maar de kampioen van Rusland miste de creativiteit en nauwkeurigheid om gaten te vinden in de Schotse defensie.
 
Toch kwam Zenit de UEFA Cup toe. Rangers was slechts één keer echt gevaarlijk bij een klutssituatie met Darcheville in de 55ste minuut. En eenmaal op achterstand lukte het de mannen van coach Walter Smith niet om ook maar één schot op doel van keeper Vjacheslav Malafejev te lossen, ondanks de ingebrachte extra spitsen Nacho Novo, Lee McCulloch en Kris Boyd. Een wilde knal hoog over van Novo in blessuretijd was het enige wapenfeit.
 
Zenit was nog wel een paar keer gevaarlijk. En nadat Konstantin Zirianov vlak na de 1-0 nog op de buitenkant van de paal had geschoten, lukte het diezelfde Zirianov om in de laatste minuut van blessuretijd van dichtbij de bal in het Schotse doel te lopen naar fraai voorbereidend werk van Fatih Tekke: 2-0. Het was direct het startsein voor het feest van Advocaat en zijn ploeg.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 14 mei 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services