Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Warm onthaal voor Oranje


 
De tienduizenden Oranje-fans die volgende maand naar Zwitserland gaan voor het EK voetbal, kunnen rekenen op een warme ontvangst.
 
Bern, de speelstad van het Nederlands Elftal, heeft 3500 van zijn inwoners een cursus gegeven om de Nederlandse fans zo aardig en positief mogelijk te bejegenen. Thema van de cursus: het is beter om onecht vriendelijk te zijn, dan echt onvriendelijk.
 
De Welcome To Bern-Schulung, een initiatief van de gemeente Bern en het plaatselijk toerismebureau, leerde de Berners sympathiek te zijn tegen Hollanders en begripvol te reageren op balorig gedrag. Ook moesten de deelnemers aan de cursus een paar woordjes Nederlands leren, waaronder 'Hup Holland' en 'Hoe bevalt het u in Bern?'
 
De cursus is gegeven aan mensen die veel met fans in contact zullen komen, zoals politieagenten, taxichauffeurs en horecapersoneel. ,,Het was nodig,'' zegt burgemeester Alexander Tschäppät. ,,Niet iedereen is uit zichzelf vriendelijk. We zouden het leuk vinden als Hollanders zich op het EK zó thuisvoelen dat ze nog eens terugkomen.''
 
Het EK voetbal begint over een maand en wordt gespeeld in Zwitserland en Oostenrijk. Het Nederlands Elftal speelt de drie groepsduels in Bern. De stad bereidt zich al maanden voor op de Oranje-invasie.


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 08 mei 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services