Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Het ego van Jan Reker


 
Het is mis in Eindhoven. Vertrek van doelman Gomes dreigt. Volgens Gomes zelf ligt het optreden van voorzitter Reker ten grondslag aan de aanstaande breuk. Deze zou niet adequaat hebben gehandeld om Gomes van een contractverlenging te voorzien. En daar is de enigszins labiele Gomes vrij gevoelig voor. Een rampscenario voor PSV.
 
Jan Reker is het type voorzitter dat geen tegenspraak duldt, onvoorwaardelijk in eigen belangen denkt en nauwelijks ruimte laat voor democratisch geluid. Dat heeft geleid tot de vreemde trainerswisselingen bij PSV. Ronald Koeman werd te makkelijk aan Valencia geschonken, en mede dankzij ongepaste grootspraak van Reker werd er geen tijdige opvolger gevonden. Die wilde niet, die kon niet en die had geen zin. Tijd voor een noodgreep.

Zo werd assistent Jan Wouters tijdelijk hoofdtrainer. Maar deze zwakke broeder trok het niet, wilde niet en durfde niet. Hij was niet in staat de verantwoording op zich te nemen en tijdelijk als hoofdstrainer van de groep te dienen. Een zwaktebod. Als je niet op een assistent kunt rekenen heb je er niets aan. Deze moet of opstappen, of doen wat ‘m gevraagd wordt. De eerlijkheid gebied te zeggen dat hij dat wel heeft gedaan. Met een beetje gezonde tegenzin, dat wel.
 
Het resultaat was dat Wouters niet wilde en uiteindelijk werd Sef Vergoossen naar voren geschoven. De redder moest uit Japan komen. Hij kreeg een opdracht mee, namelijk PSV kampioen maken. Dat hij die opdracht, zij het met weinig overtuiging, heeft uitgevoerd. Waarvoor hulde.
 
Al met al is het knullig optreden van Reker teveel geworden voor Gomes. Deze dreigt nu uit Eindhoven te vertrekken. De vraag is nu welk vertrek zwaarder weegt. Als Eindhoven volgend jaar weer kampioen wil worden, is het beter dat Reker vertrekt. Of zijn ego het daar mee eens is zullen we snel weten.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 22 april 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services