Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Koeman weg bij Valencia


 
Ronald Koeman is ontslagen door Valencia. Het avontuur van de trainer in de sinaasappelstad heeft nog geen half jaar geduurd. Zojuist kreeg Koeman officieel zijn congé als trainer van Valencia. Met de Spaanse club hoopte Koeman als trainer door te breken naar de Europese top, die missie is dus mislukt.

 
"Het is altijd een droom van me geweest om ooit nog trainer bij een grote club in Spanje te zijn", zei Koeman bij zijn aantreden in november 2007. De trainer nam bij Valencia de plaats in van de ontslagen trainer Quique Flores.
 
De trainer maakte er geen geheim van dat hij zijn toekomst bij een Engelse of Spaanse topclub zag. "Ik heb niet de illusie met PSV ooit de Champions League te winnen. Daarvoor moet je bij een buitenlandse topclub zijn", liet hij zich al eens ontvallen.
 
In zijn tijd bij Valencia baarde Koeman opzien door clubiconen als Canizares, Albelda en Angulo aan de kant te schuiven. Met name in de competitie deed de club het slecht. Op vijf wedstrijden voor het einde van de Primera Division is Valencia nog altijd niet zeker van lijfsbehoud.
 
Door de matige competitieresultaten moest Koeman zich vastklampen aan het winnen van de Spaanse beker. Eerder werd de ploeg - deels onder leiding van Koeman - uitgeschakeld in de Champions League.
 
Met het winnen van de Spaanse beker leek de druk even van de ketel. Maar zondag ging het team van Koeman opnieuw volledig de mist in. Bij Athletic de Bilbao werd met 5-1 verloren. Die nederlaag was voor het bestuur van Valencia de welbekende druppel.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 21 april 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services