Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

PSV doet het weer


 
Voor de vierde keer op rij is PSV de beste voetbalclub van Nederland. De Eindhovense club had op bezoek bij Vitesse voldoende aan één puntje, maar wist zelfs met 1-0 te winnen. Concurrent Ajax won weliswaar met 3-0 van Heracles Almelo, maar bleef op de ranglijst drie punten achter PSV.

 
Invaller Danko Lazovic was de grote verlosser aan de zijde van PSV. De aanvaller zorgde voor het enige doelpunt tegen zijn oud-werkgever. Daarna kwam de landstitel van de Brabanders nog nauwelijks in gevaar.
 
Vorige week lukte het PSV in eigen huis tegen FC Twente nog niet om de landstitel veilig te stellen. Net als afgelopen seizoen wist PSV op de slotdag het beste met de druk om te gaan. Destijds bleven AZ en Ajax met lege handen achter. Ditmaal hing alleen in Amsterdam de vlag halfstok. Voor PSV is het inmiddels alweer het 21e kampioenschap.
 
Ajax legde aanvankelijk de druk bij PSV. De Amsterdammers beslisten het duel tegen Heracles in een voortijdig stadium. Luis Suárez kopte al na vier minuten raak uit een vrije trap van Kenneth Perez. Bij de tweede treffer waren de rollen omgedraaid. Perez schoot raak op aangeven van Suárez. Edgar Davids zorgde ervoor dat Klaas-Jan Huntelaar doelpunt nummer 33 mocht bijschrijven. In de tweede helft tekende Ragnar Klavan voor de 3-1. (Telegraaf)

Ajax is ook dit seizoen weer veroordeeld tot de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 20 april 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services