Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Weekend Toppers


 
Door: Mark Goedhart
 
Op het moment van schrijven zijn zojuist de voorbereidingen getroffen voor een kort staatsbezoek van de redactie van deze site aan de Engelse hoofdstad met als doel het wel en wee van de Nederlanders in den vreemde nader te bestuderen. Wat melden de kranten voor, na en tijdens de wedstrijden over onze landgenoten? Welke krant blijkt nu partij te kiezen voor de grootmacht uit Manchester of schaart zich toch liever achter de Londense clubs? Het zijn vragen waar Jasper en ondergetekende dit weekend grip op hopen te krijgen.
 
Natuurlijk wel in ons achterhoofd dat we een aantal andere Europese toppers gaan missen die dit weekend op de Europese velden worden gespeeld. In de eerste plaats zijn we natuurlijk dankbaar dat we de wedstrijd Manchester United – Arsenal in London mogen bezoeken. Althans, op een veilig afstand met een biertje en een sigaartje in de hand. Inderdaad, in een typisch Engelse pub zullen we onder joelend publiek deze topper gadeslaan. RTL 5 zou deze wedstrijd aankondigen als een wedstrijd met een Nederlands tintje, een ontmoeting tussen Ruud van Nistelrooij en Dennis Bergkamp. Waar we nu overigens ook Robin van Persie aan het lijstje toe kunnen voegen. Het is overigens maar de vraag of deze opstandige jongeling aan spelen toekomt. In tegenstelling tot een ruime meerderheid van de Nederlanders onderstreep ik de overgang van de Rotterdammer naar Londen. Dat deze heikneuter nog niet aan spelen toekomt is louter een formaliteit. Arsene Wenger heeft besloten Van Persie nog het een en ander te leren en over een maand of 6 is de tijd daar en zullen we een nieuwe Nederlandse ster aan het firmament zien schijnen. Een enigszins positieve schets geef ik toe, maar positiviteit in de voetballerij maakt het vak zo spannend.
 
Maar ook in Italie en Nederland staan er aardige wedstrijden op het programma. Inter Milaan speelt dit weekend tegen stadsgenoot AC Milaan. Ook hier weer een vleugje Oranje over de groene velden. Ik noem Edgar Davids, Andy van der Meyde en de immer goed gehumeurde Clarence Seedorf. Deze kwalificatie zou ook volledig van toepssing zijn op onze vriend Edgar. Dit ter aanvulling en benadrukking. Op papier een topper, op het veld ook, zo luid het devies van deze wedstrijd. Canal + of niet, ga er maar eens voor zitten. Voorspellingen doe ik niet, maar gescoord wordt er zeker in de wedstrijd. Tenzij het doelpuntenloos blijft natuurlijk.
 
In ons eigen vaderland hebben we zelfs 2 toppers op het programma. Natuurlijk de boeren tegen de patsers. De Limlanders tegen de Joden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. PSV – Ajax heb ik het over. De lezer met een intelligentie niveau hoger dan die van Roy Makaay had dit inmiddels al begrepen. Ajax in een crisis. Althans, dat is wat ik lees in de krant. Volgens mij valt het allemaal nog wel mee. En PSV in goede doen. Een gelijkspel lijkt mij een aardig resultaat. En dan de 2e topper. Tranen schoten in mijn ogen bij het lezen van het programma. Tranen van verdriet. Ons land heeft enkele weken geleden een voetbalheld verloren. Een man die zijn sporen heeft nagelaten in het nationale voetbal. Frits van Turenhout is niet meer. En daarom zal de wedstrijd NEC – NAC (uit te spreken als NEKNAK) een speciaal plekje in mijn hart krijgen. En de uitslag zal wel vaststaan, NUL – NUL.
 
Nog even een korte nabeschouwing op de UEFA CUP wedstrijden van Utrecht en Heerenveen tegen resp. Real Zaragossa en Benfica: Jammer.
 
Tot slot, onthoudt, er is meer in het leven dan voetbal alleen!! Tennis bijvoorbeeld. Zojuist bereikte mij het droevige bericht dat Hewitt en Clijsters uit elkaar zijn. Relatieproblemen alom. Een triest eind aan de vooravond van een gezellig weekend. Triest of gelukkig, het is aan U. In ieder geval sta ik al op het punt naar Schiphol te vertrekken. Een reisverslag treft u overigens volgende week op deze website.
 
Namens alle Nederlandse spelers wens ik U komend weekend het allerbeste!!
 
Tot de volgende keer.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 22 oktober 2004
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services