Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Adiós Koeman


 
Het was gisteren feest in Madrid. Daar won Valencia de Spaanse beker. Geen slechte prestatie voor een club die slechts enkele punten boven de degradatiegrens staat. Vreugde en joleid zou je verwachten, maar niets bleek minder waar. De coach, Ronald Koemen, vierde slechts ingetogen een somber feestje. Niet zoals we ‘m kennen. We kunnen ons tenslotte allemaal nog wel de aangeschoten Koeman herinneren, na het behalen van het kampioenschap met PSV.
 
Deze overwinning buiten beschouwing gelaten heeft Koeman er een potje van gemaakt. Met een beetje onfortuin degradeert de club naar de eerste Spaanse divisie. En daar hoort Valencia, met David Villa en Fernando Morientes niet thuis. Kwaliteiten genoeg, en overduidelijk heeft Koeman gefaald om de club terug te krijgen op het niveau waar de Spanjaarden thuishoren. Mocht Koeman, hoe vervelend ook, worden ontslagen dan is dat niet meer dan logisch en zeer begrijpelijk.
 
Het is een sympatieke man. Geen franje, altijd netjes, beleefd, bescheiden en vriendelijk. Maar helaas telt dat in de voetballerij niet. Daar word je afgerekend op resultaten. Met een sympatieke uitstraling win je tenslotte geen Champions League. Het draait om geld en punten. Niet om een brede glimlach.
 
De afkoopsom van Koeman bedraagt zo’n slordige 9 miljoen euro. Voor het geld hoeft Koeman het niet te doen. Daarom siert het hem dat hij doorzet, wil winnen en het hoogst mogelijke wil bereiken. Chapeau!  

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 17 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services