Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

De sneltrein van Koeman


 
Het was een heuse rel, een jaar geleden. Koeman verkaste van PSV naar Valencia. In alle voetbalpraatprogramma's werd er aandacht aan besteed: Koeman was niet echt netjes geweest bij het wisselen van werkgever. Het excuus van Koeman was dat als er een trein langskomt, je erop moet springen. Na één verloren seizoen bij Valencia vraag ik mezelf af of de trein van Koeman niet te snel is gegaan.
 
De afgelopen seizoenen (gerekend van 2007) eindigde Valencia op de volgende plaatsen in de competitie: 4e, 3e, 7e, 1e, 5e, 1e, en 5e. Momenteel bezet de club de 16e positie in de competitie. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat het team nog best wat hoger zou kunnen eindigen, want de verschillen zijn erg klein. Een paar goede wedstrijden zouden de club van Koeman zeker enkele plaatsen winst bezorgen. Aan de andere kant kunnen enkele slechte wedstrijden funest zijn voor het voortbestaan van Valencia op het hoogste Spaanse niveau. En aangezien de club dit seizoen meer verloren dan gewonnen heeft, denk ik dat er ernstig met degradatie rekening moet worden gehouden.

 
Valencia staat nog wel in de finale van de Copa del Rey. Als die gewonnen wordt, is er een kans dat Koeman mag blijven. Als die niet gewonnen wordt, vrees ik dat er maar één oplossing is: dan wordt er aan de noodrem getrokken. De trein die hij nu genomen heeft, is te snel gegaan. Er rest Koeman maar één ding: op de volgende trein wachten en hopen dat die wat vertraging heeft.

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 16 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services