Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Euroborgdrama schromelijk overdreven


 
Toen ik zondag de tv aanzette om de ontknoping in de Eredivisie te bekijken was ik getuige van een waar slagveld in de Groningse Euroborg. Mensen in grote paniek probeerde een uitweg te vinden tussen de brandende toiletrollen. Angstaanjagend was het, zo liet ik me informeren door aanwezige supporters.
 
In de eerste plaats vind ik dat FC Groningen de situatie min of meer heeft uitgelokt. Natuurlijk blijven de daders verantwoordelijk, maar wanneer je als club niet hard en helder afstand neemt van een groep supporters die “Fuck Ajax” t-shirts laat drukken vraag je om problemen en een agressieve houding in het stadion. Dat een paar randdebielen vervolgens wat toiletrollen in de brand steken is bijna een begrijpelijke actie. Van mensen met een IQ niet hoger dan van een insect kun je nauwelijks intelligenter gedrag verwachten.
 
Toen de balans na een middagje nablussen en analyseren werd opgemaakt waren de gevolgen behoorlijk meegevallen. Een paar verkoolde stoeltjes, een gebroken enkel en wat schrik bij de aanwezigen. In tegenstelling tot wat ze op tv deden voorkomen, daar leek het wel een kopie van het Heizeldrama, in Brussel, 22 jaar geleden. Beetje suggestief en overdreven.
 
Het is zaak de daders op te sporen hard te straffen voor hun daden. Een levenslang stadionverbod, een boete en vergoeding van de schade lijkt me op z’n plaats. De beelden van amateurs zijn inmiddels vrijgegeven en zullen ongetwijfeld helpen bij het opsporen van deze idioten. En laat het een wijze les zijn voor FC Groningen. Voortaan alleen nog maar een kleine boodschap in de Euroborg. De rest doe je maar thuis.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 15 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services