Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Wenger geen winnaar


 
De titel voor Arsenal is uit het zicht. Gisteren verloren de Gunners uit bij Manchester United met 2-1. Daarmee is de marge tussen deze twee teams opgelopen naar 9 punten. Wenger ziet zijn team dat niet meer inhalen: "Ja, we zijn uit de titelrace. We speelden goed en geinspireerd en ik ben erg trots met ons optreden. Wat doe je eraan? We hadden veel kansen, maar we misten het geluk om te winnen."
 
Aan het begin van februari was Arsenal zelf nog lijstaanvoerder met een marge van 5 punten. Dat dit nu weggegeven is, wijt Wenger aan een gebrek aan geluk: "De laatste twee maanden hebben we erg weinig geluk gehad, dat kan je nu weer zien. Het is moeilijk om een goede reden voor deze resultaten te geven als je ons spel ziet." Links en rechts kwamen al geluiden over het feit dat de selectie niet breed genoeg was, maar daar wil Wenger niet aan: "Dit team is goed genoeg. Sinds maart zitten we in een dip, en we moeten er achter komen hoe dit komt. Het grootste doel is echter om het team bij elkaar te houden."
 
Toch gek, als je een voorsprong hebt van 5 punten, en 2 maanden later ineens een achterstand van 9. Dat zoiets komt door een gebrek aan geluk, is wel een erg slap excuus. Wenger toont zich hiermee een slecht verliezer. Bovendien ondermijnt hij zo ook de prestaties van het elftal toen het nog wel goed draaide. Als er nu een gebrek aan geluk is, was er daarvoor blijkbaar sprake van heel veel mazzel in een wedstrijd, en werden daardoor de punten binnengehaald, en niet door de goede prestaties van het team.
 
Tenslotte: als je alleen hoopt op een boel geluk om de titel te winnen, ben je toch verkeerd bezig. Hoe dan ook, Wenger wordt dit jaar geen winnaar.

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 14 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services