Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Zieke geesten in Groningen


 
Supporters bij de wedstrijd Ajax-FC Groningen, die vanmiddag in het Euroborg Stadion in Groningen zou worden gespeeld, zijn ontsnapt aan een ramp. Kort voor het begin van het spel brak brand uit op de noord-tribune achter het doel.

 
Honderden supporters brachten zich daarna in paniek in veiligheid en vluchtten het veld op.
 
Bij de opkomst van de spelers gooiden harde kern supporters van FC Groningen vanaf de tribune een groot aantal brandende wc-rollen richting de grasmat. Daardoor ontstond op verschillende plekken brand. Ook spandoeken en plastic stoeltjes gingen in vlammen op. Dat ging gepaard met hevige rookontwikkeling.
 
Volgens ooggetuigen klommen angstige supporters over de circa 2 meter hoge glazen afscheiding en renden in paniek het veld op. Een aantal van hen is met brancards met ademhalingsproblemen afgevoerd naar het ziekenhuis. Het stadion was uitverkocht.
 
Achter het doel onder de noord-tribune was een groot vuur te zien. Pas na twintig minuten is de brandweer begonnen met blussen, aldus ooggetuigen. In het stadium hangt nog steeds een enorme brandlucht.
 
De hulpdiensten in Groningen zijn met groot materieel uitgerukt. Ook is een traumahelikopter ingezet en een mobiel medisch team opgeroepen.

Er is inmiddels besloten de wedstrijd af te gelasten.
 
Trainer Ron Jans van FC Groningen stond zondag naar eigen zeggen te trillen van onmacht en ongeloof. Het voetbalduel met Ajax kon niet beginnen vanwege een brand op de tribunes, vermoedelijk veroorzaakt door fans. ,,Ik had ontzettend veel zin in deze wedstrijd, maar die zin is nu 100 procent verdwenen,’’ zei Jans.
 
De nieuwe directeur Henri van der Aat van Ajax noemde op tv bij Tele2 de gebeurtenissen ,,triest’’ voor het voetbal. ,,Dit is ook niet gezond voor de spelers, al die rook.’’ De spelers bleven in afwachting van verdere gebeurtenissen op het veld of gingen in de catacomben staan. ,,In de kleedkamers kunnen ze niet zitten,’’ aldus Van der Aat. ,,De kleedkamers staan blauw van de rook.’’
 
Jans: ,,Dit is niet te geloven, wat hier gebeurt. Er worden mensen weggedragen op brancards, dit is heel triest.’’ Jans zocht de oorzaak van de chaos bij een paar fans. ,,Er zijn er altijd een paar die het verpesten. Maar dit is erger dan verpesten, dit zijn zieke geesten.’’

 

Print dit nieuws
Geplaatst op zondag 13 april 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services