Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

De toekomst van de play-offs


 
Twee weken geleden lanceerde de eredivisie clubs een voorstel om in afgeslankte vorm verder te gaan met de play-offs. In dit voorstel plaatst de nummer 2 zich rechtstreeks voor de voorronde van de Champions League. De nummers 3 en 4 en de bekerwinnaar plaatsen zich rechtstreeks voor deelname aan het UEFA Cup toernooi. De nummers 5 tot en met 8 spelen dan een play-off voor het laatste ticket.
 
De directeur betaald voetbal, Henk Kesler, is het hier niet mee eens en heeft een nieuwe variant bedacht. De nummer 2 plaatst zich rechtstreeks voor de voorronde van de Champions League en de bekerwinnaar plaatst zich rechtreeks voor deelname aan het UEFA Cup toernooi. De nummers 3 tot en met 10 strijden dan vervolgens om drie tickets voor het UEFA Cup toernooi.
 
Er zal binnenkort een gesprek plaatsvinden tussen de KNVB en de ECV, het overkoepelende orgaan van de clubs uit de eredivisie. VO houdt u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.
 
Ik ben zelf niet tegen de play-offs, maar wel tegen de play-offs in de huidige opzet. Als je eindigt in de top drie, dan vind ik dat je recht hebt op deelname aan een Europees toernooi! Bovendien moet het ook nog een beetje aantrekkelijk blijven om naar de wedstrijden te gaan kijken. Aan de andere kant vind ik ook dat het niet eerlijk is dat de middenmoot geen kans zou krijgen om Europees voetbal te spelen. Daarom zou ik voor de volgende variant gaan, de variant Dekker: de nummer 2 plaatst zich rechtstreeks voor de voorronde van de Champions League. De nummer 3 en de bekerwinnaar plaatsen zich rechtstreeks voor deelname aan het UEFA Cup toernooi. De nummers 4 tot en met 9 spelen dan een play-off voor de laatste twee tickets.

En laat PSV donderdag maar winnen in de kwartfinale tegen Fiorentina, anders krijgen we straks nog te maken met een andere variant.
 
Door Jasper Dekker 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 09 april 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services