Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Kesler; een dictator in Zeist


 
Afgelopen weekend is Jeu Sprengers overleden. Een man die veel heeft betekend voor het nationale en internationale voetbal. Hij was één van de initiators om het WK in 2018 naar Nederland te halen. Daarvoor heeft hij hemel en aarde bij Platini en Blatter moeten bewegen. Het zou een eer zijn hem deze poging postuum toe te schrijven. Het WK van 2018 wordt het Jeu Sprengers toernooi.
 
Helaas beschikken niet alle bondsbestuurders over de charmes van Sprengers. Henk Kesler bijvoorbeeld, zwaait al jaren de dictatoriale scepter in Zeist. Met strakke hand bestuurt en regiseert hij alles op voetbalgebied. Tot in het extreme. Zij vaak norse en onsympatieke uistraling verraad misbruik van macht. Hij neemt het stelselmatig niet op voor spelers, in tegenstelling tot de vaak ongelukkig benoemde bondscoaches. Zo konden Van Bommel en Van Nistelrooij niet rekenen op steun uit de Zeister bossen.
 
De play-offs zijn niet zo populair als ze lijken. Persoonlijk vind ik ze verhelderend, vernieuwend en zeer spannend. In de oorspronkelijke situatie is de nationale competitie eind maart al volledig uitgespeeld. Slechts een enkeling vecht nog voor promotie of Europees voetbal. Nu, twee weken voor de ontknoping, ligt zo goed als alles nog open. Maar de Eredivisieclubs denken er echter anders over. Zij hadden een voorstel ingediend waar de KNVB, onder leiding van Kesler, negatief op reageerde. Hij ging niet mee in het unanieme verzoek van de BVO’s in de Eredivisie.
 
Daarentegen presenteerde hij zijn eigen variant op het plan. Daarin worden de startbewijzen voor de UEFA cup niet in de reguliere competitie verdeeld, maar in de play-offs. Buiten het idee om vind ik het meer dan schandalig dat een bondsbestuurder de signalen van de clubs geheel naast zich neerlegt. Dit is dictatoriaal gedrag van de bovenste plank. Stalinistisch denken dat zijn weerga niet kent.

We zullen je missen Jeu.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 09 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services