Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Benitez omhelst rotatiesysteem


 
Liverpool heeft momenteel een voorsprong van zes punten op Everton in de race om de vierde plaats in de Premier League, die recht geeft op deelname aan de kwalificatie voor de Champions League. Daarnaast maken ze nog volop kans op het bereiken van de halve finale van de Champions League van dit seizoen. De heenwedstrijd uit tegen Arsenal eindigde immers in 1-1. Hoewel ik Liverpool aan het begin van het seizoen persoonlijk als titelkandidaat zag, is het toch geen slecht seizoen van de club.
 
Volgens Benitez is de huidige vorm van Liverpool te danken aan het feit dat de sleutelspelers van de ploeg allemaal nog fit zijn: "Ik legde eerder dit seizoen al uit dat als een team mee wil doen voor de prijzen, het voor de manager heel belangrijk is om de hele selectie gebruiken. Mijn doel was om zo lang mogelijk in de race te blijven voor alle prijzen. Nu kunnen we alleen de Champions League nog maar winnen, maar ik geef ons een goede kans, omdat alle spelers hun rust hebben gekregen. Natuurlijk is er hier en daar wat vermoeidheid, maar fysiek kunnen we het nog wel aan."
 
Benitez geeft hiermee aan dat het rotatiesysteem voor zijn team goed uitpakt. Aan de andere kant geeft een rotatiesysteem ook de zwakte van een ploeg aan. Zeker in de Premier League zijn er weinig tegenstanders die je zo maar even oprolt. Dat betektent dat als je de belangrijkste spelers rust wilt geven, de kans groter is om her en der tegen een nederlaag aan te lopen. In de Engelse competitie kan dit je de titel kosten. Nu is dit op zich geen ramp, zeker niet als Liverpool de Champions League weet te winnen.
Het lijkt me een weloverwogen tactiek; in de competie niet altijd je sterspelers gebruiken, zodat ze voor de Europese wedstrijden nog fit zijn.
 
Toch moet Liverpool ook weer eens meedoen voor de titel. Het team zal dan wel versterkt moeten worden. Want één ding is zeker; met een tweede garnituur aan spelers kun je het winnen van de Permier League op je buik schrijven.

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 08 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services