Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Van Basten naar Arsenal


 
Vanmorgen viel die eindelijk in de bus. De AD SportwereldPro. De komende vijf maanden zal er dagelijks een losse sportkrant op de mat vallen. Vandaag was ik niet in staat om naar mijn werk te gaan vanwege een orkaan in mijn hoofd en omstreken. Kortom, een ideaal moment om even de krant van A-Z door te nemen. 

Vooral voetbal, maar ook wielrennen, hockey, autosport, motorsport en de Olympische sporten worden in deze krant belicht. Met het oog op het EK 2008, de Olympische Spelen en natuurlijk de Tour de France denk ik dat de ‘proef’ voor mij wel gaat slagen. Alhoewel het natuurlijk een hele prestatie zal zijn een groot deel van de lezers vijf maanden te boeien met een 32 pagina’s tellende sportkrant.
 
Wat mij opviel was het artikel over Marco van Basten. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen op deze site, was onze bondscoach vorige week woensdag te gast bij de Champions League wedstrijd Arsenal – Liverpool. De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, maakte zaterdag in het programmaboekje van Arsenal – Liverpool melding van zijn gesprek met Van Basten. “Van Basten heeft ons deze week bezocht. We hebben het over Euro 2008 én Ajax gehad. We hebben besproken hoe hij de club ziet en hoe hij daar te werk wil gaan. Dat komt gedeeltelijk overeen met het beleid van Arsenal”, aldus Wenger. “Ook hebben we besproken of we spelers kunnen uitlenen aan Ajax”.
 
Afgezien van de vraag of het wel een goed idee is, had het Van Basten gesierd als hij het onderwerp Ajax ná het EK 2008 had besproken. Helemaal omdat Van Basten daar aanwezig was in zijn functie als bondscoach en niet als trainer van Ajax.

Door Jasper Dekker


 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 07 april 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services