Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Maaskant ziet af van NAC


 
R. Maaskant
***
***
***
 
NAC Breda
T.a.v. dhr. E. Stewart
Stadionstraat 3
4815 NC BREDA
 
 
Geachte heer Stewart,
 
Alvorens met mijn redevoering te starten wil ik van de gelegenheid gebruik maken u, uw team en staf te complimenteren met de prestaties van NAC. Beter dan verwacht en ruim boven de verwachtingen eindigt NAC dit seizoen in de top 3 van de Eredivisie, een prestatie die het vermelden meer dan waard is.
 
Om vervolgens tot de kern van de zaak te komen het volgende. Mede gezien de huidige resultaten heb ik besloten af te zien van een functie binnen NAC. De prestaties zullen volgend jaar op geen enkele wijze te evenaren zijn. Verder vind ik de situatie rondom huidig trainer Ernie Brandts te complex om met ingang van volgend seizoen zijn functie over te nemen. Ik pleit dus ook voor continuering van zijn dienstverband. In het belang van Brandts, NAC en mijzelf acht ik het wijselijk zijn positie nogmaals te bekijken en herevalueren.
 
De argumenten die zijn aangevoerd om Brandts uit zijn functie te ontheffen raken, mijn inziens, kant noch wal. Momenteel is geen enkele trainer in staat de huidige prestaties te overtreffen. Niet ik, niet Marco van Basten en zelfs wijlen Rinus Michels zouden niet over de kwaliteiten beschikken het elftal beter te laten functioneren dan ze momenteel doen. Dat spelers uitgekeken zijn op Brandts komt op mij over als een goedkoop argument de trainer van de club te ontdoen. Een opmerkelijke situatie.
 
Gezien al deze omstandigheden heb ik besloten af te zien van de functie als hoofdtrainer NAC.
 
Een waarde groet,
 
Robert Maaskant

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 07 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services