Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Processen-verbaal van de KNVB


 
Sinds kort is het mogelijk om aangifte te doen via internet. Lekker makkelijk, met een drankje erbij het rijgedrag van een mede weggebruiker aangeven. Hoe makkelijk kun je het de burger maken.
 
De KNVB heeft het ook maar druk met het opstellen van processen-verbaal. Bij schorsing van een speler of coach komt de administratieafdeling van onze nationale voetbalbond in actie en heeft de handen vol aan het omschrijven van de opgelegde sanctie.
 
Bij voorbeeld: Speler X Wordt met ingang van 27 maart 2008 het recht ontzegd om op wedstrijddagen waarop een competitie-, play-off of bekerwedstrijd van de KNVB wordt gespeeld als assistent-trainer te fungeren of in welke vorm ook enige andere een voetbalteam begeleidende functie te vervullen,tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club 4 achtereenvolgende competitie-, play-off en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld wegens het schaden van de belangen van de voetbalsport in het algemeen, door het slaan van een steward van Helmond Sport ter gelegenheid van de op 11 januari 2008 gespeelde wedstrijd Helmond Sport – ADO Den Haag.
 
Of: Uitgesloten van deelname van competitie-, play-off en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 1e elftal van zijn club drie achtereenvolgende competitie-, play-off en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld wegens het niet opvolgen van aanwijzingen van stewards van Helmond Sport en/of het geven van een trap tegen een deur waarbij een steward zich heeft verwond ter gelegenheid van de op 11 januari 2008 gespeelde wedstrijd Helmond Sport – ADO Den Haag.
 
Dat kan eenvoudiger lijkt mij. Een speler met een verstandsbeperking lager dan het bekritiseerde LTS-niveau van Van Gaal hebben de grootste moeite met ontcijferen van de opgelegde straf. Het is wonderlijk te noemen dat er niet vaker onduidelijkheden optreden bij het al dan niet opstellen van geschorste spelers.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 04 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services