Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

TV kijken


 
Door: Mark Goedhart
 
In heel Europa zijn de competities weer begonnen en een overvloed aan voetbalbeelden stromen ook dit jaar weer de Nederlandse huiskamers binnen. Van Canal + tot Talpa en van de NOS tot Canvas, allemaal doen ze verslag van de gespeelde wedstrijden. De voetbalminnende kluizenaars leven dit seizoen werkelijk in de zevende hemel. Geen riskante uitstapjes naar stadions of dure vliegtickets om een wedstrijd in Europa te kunnen bekijken. Om u een beeld te geven wat dit fantastische medium ons allemaal te bieden schets ik hierbij een weekend, beleefd door een contactgestoorde binnenzitter die alleen in zeer hoge nood het huis nog verlaat. Of erger nog, de stoel verlaat. De deur wordt vrijdagmiddag geopend om het komende weekend de pizzakoerier, shoarmabezorger en bezorgservice Albert binnen te laten om zo geen enkele minuut van het voetbal te hoeven missen.
 
Op vrijdagavond 19.00 uur zendt Canal + een preview uit op het komende voetbalweekend in de Engelse Premier League. Die duurt 3 kwartier, en dus hebben we 10 minuten de tijd om te toiletteren en koffie te zetten. Om iets voor 20.00 uur begint op RTL 5 de voorbeschouwing op de live wedstrijd in de Nederlandse Eredivisie. 3x per jaar zien we een top 3 club aan het werk, alle andere dagen een wedstrijd van de middenmoters en hekkensluiters. Maar ook bij deze wedstrijden is het gras groen en de bal rond. Voetbal dus! Om 20.30 uur de aftrap, 45 minuten spelen, kwartiertje toilet- en chipspauze en de 2e helft die ook 45 minuten in beslag neemt plus de bijtellende blessuretijd. 22.20 uur zit de vrijdagavond er dus op. Zo nu en dan is er nog tijd voor wat wedstrijden in de 1e divisie op SBS6. Skinhead Edward van Cuilenborg presenteerd samen met de blonde Hans Kraay jr. de samenvattingen van de meest zinloze 1e divisie ter wereld. Op die van Trinidad en Tabaco na dan uiteraard. Arme Don Leo! Zaterdagochtend, na uitgeslapen te hebben tot een uur of 12.00 kan er meteen weer op de bank worden plaatsgenomen. Canal +. Premier League wedstrijd, gevolgd door een 2e wedstrijd, gevolgd door een Duitse wedstrijd, gevolgd door een Engelse wedstrijd, gevolgd door een Spaanse wedstrijd en die wordt weer gevolgd door een andere Spaanse wedstrijd. Inmiddels zijn we een shoarmaschotel rijker, 2 pakjes sigaretten armer, en nadert ook de eerste weekenddag z’n eind. Eventueel zijn de laatste wedstrijden te vervangen door een wedstrijd in de Nederlandse eredivisie op Versatel. Een andere optie is om deze op de video op te nemen om ook de late uurtjes op de zaterdagavond of de vroege zondagochtend op te kunnen vullen. De samenvattingen van alle overige gespeelde wedstrijden moeten maar even wachten tot zondagavond.
 
Zondagochtend, om 10.30 uur begint op Canal+ een samenvatting van een eerder gespeelde Engelse wedstrijd. Altijd handig om na een avondje alcohol je geheugen weer even op te frissen. Tegen een uur of 12.00 kan er weer van een live wedstrijd worden genoten. Een half uurtje later beginnen op Versatel weer een serie live wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie. Ook hiervoor kunnen we weer de video aanzetten om op Canal+ niets te missen van de Engelse topwedstrijd. Vervolgens een wedstrijd uit de Italiaanse Serie A, gevolgd door een Spaanse topper. Met eventueel ‘s avonds om 22.00 uur een tweede Spaanse pot. Deze zal ook moeten worden onderbroken omdat op Nederland 2 Studio Voetbal weer van start gaat. Scherpe analyses van aankomend trainerstalent Youri Mulder en hot news van sumoworstelaar Hugo Borst. Om dezelfde tijd begint op Talpa, van John –ik koop maar raak- de Mol Studio de sport, met Jack Spijkerman, dé kenner van het transferbeleid, en Humberto Tan. Kiezen dus, voetbal met een vleugje amusement op een heerlijke luchtige manier, of een pittige voetbalavond onder leiding van AFC speler Jack van Gelder. Ik vergeet te vermelden dat ook op Canvas nog een wedstrijd wordt uitgezonden van de Belgische Superligue, zondagavond.
 
Verder is op BBC behalve Grand Stand ook nog Footballfocus en Match of the Day. Samenvattingen uit de Engelse Premier League. En zo nu en dan een FA CUP wedstrijd live, verslagen door John Motson. Wat wil een mens nog meer.
 
En als slagroom op het toetje, deze week 2 interland wedstrijden. Waar normaal ik normaal gesproken na 3 dagen geen groen of gras meer kan zien, is mijn huis nu helemaal Oranje gekleurd. Een kleur waar we nooit genoeg van krijgen.
 
Tenslotte nog een kleine bekentenis, over de kluizenaar. Dat was ik.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 01 september 2005
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services