Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Van Basten was even koffie halen


 
Gisteren speelde Arsenal tegen Liverpool. Een Engelse confrontatie in de Champions League. Op de tribune zat bondscoach Marco van Basten samen met vriend en collega John van ’t Schip. Het duo was in Londen aanwezig om de Nederlanders te bekijken. Dit was op TV ook overigens prima te zien en het had op die manier de nationale voetbalbond enkele honderden, zo niet duizenden euro’s aan business class vliegtickets en 5-sterren hotels bespaard. Die dan weer kunnen worden uitgegeven aan vliegtickets om ruzies en vetes tussen staf en spelers te beslechten. Maar dit geheel terzijde.

 
Zoals gezegd waren de goede vrienden in Groot Brittanie om de ontwikkelingen van de drie Nederlandse spelers aan het werk te zien. Dirk Kuijt, Ryan Babel en Robin van Persie. Een idiote vertoning van het tweetal. Kuijt is al enige tijd afgeserveerd door Van Basten en maakt menselijkerwijs geen enkele kans meer op deelname aan het toernooi. Babel zal hoogstwaarschijnlijk als stand-in voor Robben worden meegenomen en over Van Persie bestaat bij de bondsbobo’s geen enkele twijfel. Toch vonden de heren het nodig om af te reizen naar Londen. Niet gek natuurlijk, op kosten van de zaak een gezellig avondje Champions League.
 
Dirk Kuijt scoorde. Van Basten was net koffie halen en Van ’t Schip keek toevallig net even de andere kant op. Een mooi excuus om het prima optreden van Kuijt te kunnen afdoen als een gelukkig incident. Dat dacht scheidsrechter Vink ook trouwens, toen Kuijt de Wit-Rus Hleb richting het veld bonjourde. In de Engelse kranten werd de beslissing van ‘the Dutch ref’ niet geheel begrepen. Net zo min als de actie van Kuijt, The Dirky Rat.
 
Van Basten heeft zijn keuzes voor het EK al in zijn hoofd en op enkele minuscule twijfelgevalletjes na staat het hele elftal op papier klaar. Dat Kuijt daar niet in voorkomt lijkt een genomen beslissing. Daar kan een allesbeslissend doelpunt in de Champions League niets aan veranderen.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 03 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services