Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Handen op elkaar voor Iniesta


 
Gisteren waren de eerste kwartfinalewedstrijden van de Champions League van dit seizoen. Eén van deze wedstrijden was Schalke '04 tegen het grote Barcelona. Ik gaf Schalke eerlijk gezegd weinig kans, maar toen ik de wedstrijd bekeek veranderde die mening. Barca was de eerste helft zeker sterker, en scoorde ook, maar de tweede helft, en zeker het einde ervan, was voor Schalke. Het doelpunt dat Barcelona in de eerste helft scoorde, was echter genoeg voor de overwinning en de goede uitgangspositie voor de return.
 
En wat een doelpunt was het! Dat wil zeggen, de aanval die tot het doelpunt leidde, die mocht er zijn. Waar in de media vaak de nadruk wordt gelegd op de (zogenaamde) vedetten van de Catalanen, namelijk Ronaldinho en Messi, is mijn persoonlijke favoriet Andres Iniesta. Met een prachtige pass stond hij aan de basis van de eerste en enige goal. De pas 23-jarige middenvelder speelt alweer voor het zesde seizoen in de hoofdmacht van Barcelona. Samen met Xavi was hij gisteren zeker in de eerste helft bepalend. Daardoor zie je zo'n team ook meteen redelijk goed draaien.
 
Natuurlijk is die Bojan een geweldig talent, en zijn Ronaldinho en Messi meer dan uitstekende spelers. Maar let op Andres Iniesta; de man met de prachtige pass in de benen zal alleen nog maar beter worden!

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 02 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services