Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Forza PSV


 
Onheilspellende donkere wolken trekken zich samen boven Zeist. De kans bestaat dat NAC volgend jaar uitkomt in de Champions League en het FC Barcelona in het gemoedelijke Rat Verlegh Stadion mag ontvangen. Zoals eerder geconstateerd is dit een allerminst wenselijke situatie.Niet omdat ik NAC het plezier wil ontnemen –ook al zou het voor de NOAD ADVENDO Combinatie beter zijn deze hoogstwaarschijnlijk sportieve afstraffing te vermijden– maar wel omdat het deelname van Nederlandse ploegen in de Champions League ernstig in gevaar kan brengen.
 
Nederland staat momenteel 8e op de UEFA coëfficiëntieranglijst met 39.379 punten. Vooralsnog een redelijk veilige positie, met Rusland als directe achtervolger en in het bezit van 36.125 punten. Nederland heeft dus nog een marge van 3254 punten.
 
De clubcoëfficiënt wordt bepaald door de prestatie van een bepaalde club in Europees voetbal over de laatste vijf seizoenen en door de competitiecoëfficiënt. De clubcoëfficiënt is 0,33 x competitiecoëfficiënt + de door de club behaalde punten. Deze door de club behaalde punten zonder de in de voorronde behaalde punten. Deze ranglijst wordt door de UEFA gebruikt voor loting van de UEFA Cup en de Champions League.
 
Wat inhoudt dat wanneer Nederland zich blameert in Europa en niet hoeft te rekenen op prestaties van bijvoorbeeld NAC, de conclusie weleens kan worden dat Rusland ons voorbij streeft en we dus kunnen spreken van een serieus probleem. Het verschil tussen de nummer 8 en 9 zijn exact 2 UEFA Cup tickets.
 
In dit kader hoop ik op een degelijke overwinning van PSV op het Italiaanse Fiorentina. Ze zouden Nederland er een goede dienst mee bewijzen. Forza PSV!
 
Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 01 april 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services