Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Spelers AZ willen Van Gaal


 
Het lot van Louis van Gaal ligt in handen van de spelers van AZ. De directie van de Alkmaarse voetbalclub had "in goed overleg” met de trainer besloten om aan het einde van dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. De spelers van AZ zijn het niet eens met dit besluit.

 
Na overleg besloot de directie de spelers een laatste kans te geven. " Als ze de komende weken laten zien dat ze voor deze trainer door het vuur gaan, blijft Van Gaal komend seizoen misschien toch hoofdcoach”, aldus voorzitter Dirk Scheringa.
 
Na de vrijdagochtendtraining maakte Van Gaal zijn vertrek bekend aan de spelersgroep. De selectie reageerde verontwaardigd. „Wij vinden dat Van Gaal de juiste man is om AZ op een hoger plan te brengen”, aldus verdediger Kew Jaliens. De aanvoerder stapte met de geblesseerde Stijn Schaars, die normaal gesproken captain is, naar het bestuur. „We hebben eerst met de spelersgroep overlegd”, aldus Jaliens. „We waren unaniem in onze mening.”
 
De directie gaf de selectie om vijf uur 's middags de kans hun gedachten over te brengen. Spelers die al thuis waren, kwamen na een telefoontje terug naar de club. In het ruim twee uur durende overleg slaagden de spelers erin om het bestuur te overtuigen.
 
„Iedereen gaf aan dat ze komend seizoen hoe dan ook met Van Gaal verder willen”, aldus Scheringa. „We hebben besloten ze daarvoor de komende weken een kans te geven. De selectie moet laten zien wat ze er voor over hebben. Na afloop van het seizoen nemen we een besluit of we verder gaan met Van Gaal. Dat wordt niet alleen afgemeten aan de inzet, maar ook aan het resultaat.”

(Telegraaf)

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 28 maart 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services