Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Hopen dat PSV verliest


 
Eindhoven de voetbalhoofdstad van Nederland? Kom op zeg. Een club die net niet aan internationaal succes kan tippen heeft geen recht op een dergelijke titel. Ook niet als ze elk jaar in de Champions League spelen of de kwartfinale van de UEFA Cup halen. Dat maakt een club nog niet tot één grote successtory.
 
Nationaal is PSV wel heer en meester. Op wat kleine schoonheidsfoutjes na domineert PSV al enige jaren het nationale voetbal. Erg knap natuurlijk. Minder knap als je bedenkt dat ze nauwelijks op tegenstand hoeven te rekenen omdat Ajax, AZ en Feyenoord niet of nauwelijks voor spannend tegenspel zorgen. In dat kader is het verbazingwekkend dat PSV niet al een week of twee geleden kampioen is geworden.
 
Dit weekend kan het geschieden. Bij verlies van Ajax en winst van PSV is de strijd gestreden en trekken volksstammen vol joleid en vreugde door de pitoreske binnenstad van Eindhoven. Het is ze gegund uiteraard.

Maar om de competitie nog even spannend te houden verzoek ik ze dit weekend te verliezen. Dan kan er volgende week in Eindhoven alsnog een gezellig feestje worden georganiseerd. Maar in ieder geval hebben de Amsterdammers dan de intentie er nog een spannend slot van te maken.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 28 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services