Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Euforie en realisme bij Oranje


 
Gisteravond was een lange voetbalavond. Eerst Jong Oranje, dat met een prima debuterende Jonathan de Guzman won van Estland. Het werd, eigenlijk heel eenvoudig, 3-0. Daarna het grote Oranje. Zoals het ons Nederlanders betaamt, waren we (tenminste, ik wel) redelijk optimistisch over de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Want Oostenrijk is dan wel EK-deelenemer, maar dit komt alleen doordat het één van de organiserende landen is. Er hoefden dus geen kwalificatiewedstrijden gespeeld te worden voor plaatsing. Kortom, het EK organiseren is een snelle en eenvoudige manier om van het eindtoernooi verzekerd te zijn.
 
Aangezien ik gisteravond moest werken, schakelde in pas aan het einde van de eerste helft in. De herhaling van de goal van Huntelaar werd net vertoond. Ik keek naar de stand die in beeld stond en dacht het verkeerd te lezen. Toen ik bijna met m'n hoofd in de televisie zat, zag ik dat er echt 3-1 stond. Toen ik in de rust de herhalingen van de Oostenrijkse goals zag, snapte ik de 3-1 tussenstand ineens veel beter. Er werd, op z'n zachtst gezegd, nogal halfslachtig verdedigd. Dat de wedstrijd uiteindelijk nog werd gewonnen is mooi, overigens met dank aan Jan VH. Maar een achterstand ombuigen in een voorsprong zou tegen zo'n matige tegenstander niet nodig hoeven zijn. Je moet gewoon niet op een achterstand komen, en zeker niet op deze manier.
 
De wedstrijd van gisteren liet weer zien dat Oranje er nog lang niet is. De euforie van na de wedstrijd tegen Kroatie moet plaats maken voor realisme. Als 'we' op het EK zo spelen als gisteren, kunnen we beter gelijk inpakken. Hopelijk zien we op het EK een volkomen ander Oranje dan gisteren. Zoniet, dan wordt het een kort EK.

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 27 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services