Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

De drie A’s van Van Basten


 
Normaal gesproken warm ik niet op van oefeninterlands. Voor de hoofdprijs bovenin de tweede ring getuige zijn van 11 wissels geniet allerminst mijn voorkeur. Vanavond kies ik er dan ook voor de wedstrijd thuis te bekijken. Met vrienden, biertje erbij en ongenuanceerd kritisch over de prestaties.
 
Van Basten heeft al aangegeven voor te willen borduren op de wedstrijd tegen Kroatie, die ik helaas niet heb kunnen gezien. Behalve dan de samenvatting, in een tochtig hotel in de Russische hoofdstad. In ieder geval niet voldoende om een helder oordeel over de wedstrijd te hebben. Wel heb ik van horen zeggen dat ze die wedstrijd uitstekend hebben gespeeld en een serieuze kanshebber voor de cup te zijn. Ik hou wel van die positiviteit. Meer dan de kritikasters die zich het recht voorbehouden telkenmale kritisch en negatief over Oranje te oordelen. Overigens was Kroatie ook een oefenwedstrijd. Er is dus hoop.
 
Zoals gezegd ben ik benieuwd naar de wedstrijd van vanavond. Niet zozeer om de spelers, die zien we tenslotte elke week in hun competitie, al dan niet boven niveau, presteren. Wel hoe de moraal is. Van zowel de trainer als de spelers. Hoever zijn ze bereid te gaan in deze midweekse confrontatie. Aggressief, aanvallend en aantrekkelijk. Uit de opinie weet ik dat ze in Zeist graag met de drie A’s werken. Hopelijk ook vanavond.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 26 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services