Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Russisch potentieel


 
Het bevalt Guus Hiddink goed in Rusland. De Varsevelder verlengde zijn contract tot en met het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Het is natuurlijk geen onlogische stap.

 
Onder de leiding van Hiddink plaatsten de Russen zich voor het EK van dit jaar in Oostenrijk/ Zwitserland. De Russische voetballiefhebbers hopen waarschijnlijk op een zelfde stunt als Hiddink eerder uithaalde met andere landenteams, waarvan Zuid-Korea natuurlijk het meest tot de verbeelding sprak.
 
Rusland schijnt de Nederlandse coaches goed te liggen, want behalve Hiddink boekt ook Dick Advocaat goede resultaten in dat land, in zijn geval met de club Zenit St. Petersburg. Het potentieel in dit land lijkt me enorm. Er is veel geld voorhanden, voornamelijk door de olie-opbrengsten, en dat geeft veel armslag om een goede voetbalstructuur op te zetten. Het lijkt me dat het Russische clubvoetbal, maar ook de nationale ploeg, de komende tijd alleen maar beter wordt. De combinatie van financiele armslag en Nederlandse coaches lijkt een garantie te bieden voor goede resultaten.

Door Dirk Jan Kralt


 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 25 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services