Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Leuk hoor, die bekerwedstrijden


 
Dat was synisch. Het Nederlandse bekervoetbal kan mij niet bekoren. In de eerste plaats omdat het een troostprijs is, waar niet lang op kan worden geteerd. De KNVB beker in de prijzenkast is leuk prullaria, maar niets meer dan dat. Feyenoord gaat, mocht het de beker winnen, niet de Coolsingel op. Terecht. Het zou een schaamteloze vertoning zijn wanneer de Rotterdammers vol trots de beker aan de supporters tonen die ze verdient hebben door van middelmatige amateurclubjes te winnen.
 
Dat brengt mij bij het tweede argument, namelijk de wedstrijden. Tonegido tegen Ajax kan mij niet bekoren. Net zo min als Feyenoord tegen Roda JC, die er nou niet om bekend staan het mooiste en interessantste voetbal van het land te spelen. Curieus is wel dat Van Marwijk met Feyenoord wederom een prijs pakt. Hoe karig die prijs ook is.
 
Gisteravond was er weer een weelde aan voetbalwedstrijden. Lazo tegen Roma, Tottenham tegen Chelsea, PSV tegen Ajax en Manchester United tegen Bolton. En natuurlijk niet te vergeten Roda tegen Heracles. Dan mag u de rangorde van de aantrekkelijkheid bepalen. Ook al kan ik mij niet voorstellen, dat zelfs indien u Almeloer of Kerkradenaar bent een Nederlandse bekerwedstrijd verkiest boven de Romeinse derby. Maar uiteraard is Feyenoord of Roda de beker van harte gegund. Names VO alvast van harte geluk gewenst.

Door Mark Goedhart


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 20 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services