Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nieuw Oranjetenue


 
Zojuist is het vernieuwde Oranjetenue gepresenteerd. Hieronder een foto-impressie.

Nike heeft het tenue gepresenteerd waarin het Nederlands elftal tijdens EURO 2008 speelt. Het tenue is eigentijds, stijlvol en voorzien van details en subtiele accenten die verwijzen naar historie en traditie.
 
Oranje shirt, witte broek en nassaublauwe sokken - op het eerste gezicht zijn er geen radicale verschillen tussen het huidige tenue en de outfit waarmee het Nederlands elftal deze zomer op het EK in Zwitserland en Oostenrijk aantreedt. ,,We zijn verder gegaan met de lijn van traditionele meer elegante ontwerpen die we in 2006 hebben ingezet”, verduidelijkt Nike-ontwerper Thomas Walker. ,,Tegelijkertijd wilden we het tenue een uitstraling geven die de toekomst van het Nederlandse voetbal reflecteert.”
 
Het nieuwe shirt heeft geen kraagje meer, maar een moderne V-hals. De rechterkant van de boord is wit, op de linkerzijde is de nationale driekleur aangebracht. ,,Dat is mooi verweven in dit nieuwe shirt," zegt international Ruud van Nistelrooy. ,,Elke keer dat je het oranje shirt aantrekt, geeft het weer een bijzonder gevoel. Dat verandert nooit. Het shirt straalt de Nederlandse cultuur uit."
 
De kleur van de sokken is lichter. Gekozen is voor nassaublauw, een kleur die nauw is verbonden met het Koninklijk Huis. Aan de achterzijde – net onder de nek – staat het woord ‘Nederland’ vermeld. Het logo van de KNVB prijkt op de linkerborst, het Nike logo op de rechterborst. Ook op de achterzijde van het broekje zijn de kleuren rood-wit-blauw in een subtiele lijn aangebracht.
 
Net als bij het eerder geïntroduceerde nieuwe, lichtblauwe uitshirt zijn de eerste regels van het Wilhelmus subtiel in het shirt verwerkt. Aan de binnenzijde van de kraag staat in kleine letters: 'Wilhelmus van Nassouwe, ben ik, van Duitsen Bloed, den Vaderland getrouwe, blijf ik tot in den dood.'


         

Bron: KNVB

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 19 maart 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services