Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Zwaaien naar de Eredivisie


 
Afgelopen zondag had ik zowaar een gevoel van medelijden. Niet zozeer over de gespeelde wedstrijden, maar wel over het gedrag van de supporters jegens Van Gaal. Hoe arrogant, star en nukkig ook, het blijft een vriendelijke vakman die meer respect verdient.

Natuurlijk sluit ik mijn ogen niet voor de prestaties van AZ. Een twaalfde plaats is onnaceptabel voor een ploeg waarin meer dan 30 miljoen euro is geinvesteerd. Met zo’n begroting moet de club minstens kampioen worden. En de kwartfinale van de Champions League halen. Echter in Europa is AZ roemloos uitgeschakeld, en degradatie in de nationale competitie dreigt. Wanneer niet hard wordt ingegrepen lijkt AZ de strijd tegen het succes kansloos te verliezen.
 
De oorzaak van het probleem ligt niet bij de trainer, noch bij de spelers. Wanneer een club, bedrijf of individu te maken krijgt met toenemende tegenslagen is het verdraaid lastig daar uit te ontsnappen. Dat geldt ook voor AZ. Investeren in dit seizoen is dus nutteloos. De aandacht moet worden verplaatst. Niet meer denken aan de negende plaats, maar je volledig richten op handhaving in de Eredivisie. Een aanmerkelijk eenvoudiger doel.
 
Voor AZ is het dus zaak punten te pakken tegen de collega’s degradatiekandidaten. Niet malen om een verlies bij Feyenoord of het mislopen van de nacompetitie. Van Gaal realiseert zich dit als geen ander en verdient hierin alle steun. Dat hij synisch commentaar kreeg van de Utrechtsupporters is ook niet meer logisch. Hij reageerde daar uitstekend op door terug te zwaaien. Het is zaak het hoofd koel te houden. Anders kan hij straks zwaaien naar de Eredivisie.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 18 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services