Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Dick dendert door


 
Het gaat goed met Dick Advocaat. Nadat hij met zijn club Zenit het landskampioenschap binnenhaalde, en afgelopen week de nationale supercup, was hij gisteren met zijn club succesvol in de UEFA cup. Marseille werd over twee wedstrijden verslagen.

Dit bevestigt maar weer wat een vakman Advocaat is, maar ook hoe hij afhankelijk is van de omstandigheden. Toen hij samen met Willem van Hanegem het Nederlands elftal leidde, kregen we vaak een, op z’n zachtst gezegd, geirriteerde bondscoach te zien en te horen. Toen waren alle schijnwerpers constant op hem gericht, logisch natuurlijk bij Oranje.
 
Nu kan Advocaat redelijk anoniem en in relatieve rust zijn vak uitoefenen in Rusland. En dat betaalt zich uit. De club was nog nooit kampioen geworden, maar met Advocaat lukt het. Internationaal is de club niet erg bekend, maar met Advocaat behaalt de club mooie resultaten. Wordt Advocaat in Nederland dan ondergewaardeerd? Ik denk het wel. Het heeft misschien ook met zijn persoonlijkheid te maken, en met het omgaan met druk van de pers.
 
Desalniettemin verdient Advocaat de credits voor deze goed presterende Russische ploeg. Hulde.

Door Dirk Jan Kralt


 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 13 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services