Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Beter voor Ajax


 
Vorige week een paar daagjes lekker geskied. Ik werd een beetje voor gek verklaard omdat ik in mijn eentje 1150 kilometer ging rijden om 2.5 dag te kunnen skiën. Maar goed, deze gek heeft wel een aantal hele leuke dagen gehad. Voor mij begint de vakantie al in de auto. Rijden door België, Luxemburg en Frankrijk. Vooral de Franse Alpen binnen rijden is waanzinnig. Tijdens het terugschakelen in de bergen moest ik even denken aan Michael Boogerd, die zich daar ook bevond tijdens de Tour de France, maar dan op de fiets.

Donderdagmiddag de eerste afdaling. Mijn broer was de skistokken vergeten te huren, dus moest ik zonder stokken de helling af. Geen probleem, ik kwam er achter dat stokken eigenlijk alleen nodig zijn voor vlakke stukken en om de ski’s uit te doen. Ik had na twee afdalingen al het gevoel dat ik 2 weken op vakantie was. Met als klap op de vuurpijl zaterdagochtend. Met bewolking de skilift in, een paar honderd meter naar boven en vervolgens blauwe lucht en stralende zon. Iphone aan en skiën maar. De skipistes bijna voor mij alleen, wat een ervaring. Skiën en duiken zijn voor mij dé vakanties waarbij ik er echt helemaal uit ben. Dan denk ik zelfs niet aan voetbal.

Tot vrijdagavond, een smsje van RTL nieuws. “Johan Cruijff geeft zijn opdracht terug aan Ajax”. Alhoewel ik het liefst had gezien dat zowel Cruijff als Van Basten aan het roer gingen staan bij Ajax, bedacht ik me dat dit misschien wel beter is voor Ajax. Van Basten is naar mijn mening dé ideale trainer voor Ajax. Hij is er opgeleid, kent het Ajax systeem en hij wíl prijzen pakken. Stel dat hij met Cruijff een compromis zou sluiten over het jeugdbeleid zouden beide heren toch niet helemaal tevreden zijn. Dat zou op termijn toch tot problemen gaan leiden. Bovendien zou Van Basten altijd in de schaduw staan van de grote -El Salvador- Cruijff, ook al is dat niet zo bedoeld.  

Het destijds aanvaarden van de opdracht door Cruijff en het lanceren van zijn ideeën heeft Ajax in ieder geval aan het denken gezet. Wellicht gaat Van Basten daar toch wat mee doen.

Door Jasper Dekker

   

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 12 maart 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services