Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Vroeger was alles beter


 
Een veelgehoorde kreet in deze tijden. Het leven vandaag de dag zou lang niet opwegen tegen dat van jaren geleden. In sommige opzichten mag dat misschien waar zijn, maar in één opzicht zeker. Vandaag werd bekend dat de voetbalrechten van de Eredivisie weer teruggaan naar de NOS. Ik ben daar erg blij mee, want na de jaren van Talpa en RTL zijn de wedstrijden weer terug waar ze thuishoren, bij de NOS dus. Sinds Talpa De Wedstrijden  begon uit te zenden, ben ik minder gaan kijken naar de samenvattingen. De voornaamste redenen daarvoor waren dat er zoveel reclame was, dat het programma over een twee keer zo lange periode werd uitgesmeerd als bij de NOS het geval was. Daarnaast ergerde ik me bijzonder aan de volgorde van uitzenden. Normaal gesproken zou je zeggen dat de topduels als eerste aan de beurt kwamen, maar niets bleek minder waar. Het waren altijd die duels die als laatste aan bod kwamen terwijl, laten we eerlijk zijn, de meeste mensen de toppers als eerste willen zien.

Toch was het voetbal bij de commercielen niet geheel kommer en kwel. Zoals ik in een eerdere column al aangaf, ben ik erg gecharmeerd van de manier van analyseren van Jan van Halst. Ik ben het met Matthijs van Nieuwkerk eens, die gisteravond in Holland Sport aangaf dat Van Halst wat hem betreft met de voetbalrechten mee kon transfereren naar de NOS. Mijns inziens was Van Halst de enige analyticus die het voetbal, toen het nog bij Talpa werd uitgezonden, enig cachet gaf. Later bij RTL vond ik het programma wel wat beter, maar de reclames bleven het voetbal verpesten, terwijl er in het algemeen te lang over wedstrijden werd doorgezeverd.
 
Nee, dat de NOS de rechten terug heeft gekregen, nou ja, voor een substantieel bedrag gekocht, is prima voor de kijker. Ik weet zeker dat de uitzendingen van de Eredivisieduels nu weer meer kijkers gaan trekken. Ik ben er in ieder geval één van.

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op dinsdag 11 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services