Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ajax kan opnieuw beginnen


 
De euforie over het aanstellen van Cruyff als sterke man bij Ajax is nog niet geluwd, of hij is er al weer weg. Vrijdag werd bekend dat n.a.v. een gesprek met de huidige bondscoach Van Basten, Cruyff de opdracht 'had teruggegeven'  zoals dat zo mooi heet. Ik vraag me eerlijk gezegd wel af of Cruyff expres zo snel overstag is gegaan, omdat hij eigenlijk toch geen trek had in de opdracht, of dat Van Basten zich enorm heeft laten gelden, en er voor Cruyff eigenlijk geen ruimte overbleef.
 
Volgens Van Basten waren de maatregelen die 'El Salvador'  voorstelde, te rigoureus. Mijn inziens waren er op grond van het eerder gepubliceerde rapport juist drastische maatregelen nodig, om de club uit Amsterdam sportief weer op de rails te krijgen. Met deze actie betekent het alleen maar dat het langer duurt voor er actie wordt ondernomen, en dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. Het punt dat aanleiding voor Cruyffs besluit lijkt te liggen op het gebied van de jeugdopleiding, een traditioneel Ajaxkenmerk. Als die eenmaal weer goed loopt, zal er weer meer jeugd doorstromen en dat scheelt weer een boel geld, omdat er dan weer minder (buitenlandse) spelers gehaald hoeven te worden.
 
Op deze manier kunnen de Amsterdammers echter weer overnieuw beginnen. Het lijkt me voor de supporters geen leuk nieuws, maar misschien hebben ze wel meer vertrouwen in van Basten dan Cruyff. Hoe dan ook, niemand wordt hier wijzer van. Het herstel van Ajax zal dus nog wel even op zich laten wachten.

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 07 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services