Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Het verloren seizoen van Milan


 
Gisteravond werd de returnwedstrijd tussen Arsenal en Milan afgewerkt in San Siro. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0. Gisteren bleef het ook lang doelpuntloos, tot Cesc Fabregas in de 84e minuut uithaalde en Kalac van grote afstand klopte. De keeper zag de bal misschien wat laat komen, maar ging toch niet helemaal vrijuit bij deze treffer. Op aangeven van Walcott maakte Adebayor er in de blessuretijd nog 0-2 van. Hiermee werd Milan uitgeschakeld in dit lucratieve toernooi. Opmerkelijk, want in de afgelopen vijf jaar wist Milan drie keer de finale te halen. Twee keer werd die finale ook daadwerkelijk gewonnen.
 
Het seizoen van AC is nu definitief verloren. Want hoewel de club de afgelopen jaren in de Champions League goed presteerde, was nationaal succes ver te zoeken. In 2004 sleepten de Rossoneri voor het laatst de titel van de Serie A in de wacht. Sindsdien is de Champions League het enige podium van betekenis waar de club goed uit de voeten kan.
 
Dit seizoen is daar helemaal illustratief voor. In de competitie is de achterstand op stadsgenoot Inter opgelopen tot het beschamende aantal van 18 punten. Dit roept bij mij de vraag op waarom een team in de Champions League zo lang goed kan presteren, terwijl het in de nationale competitie, met, laten we eerlijk zijn, over het algemeen mindere tegenstanders, geen vuist kan maken? Gedurende enkele jaren was die vraag onbelangrijk, aangezien het de club internationaal voor de wind ging. Maar nu Milan al voortijdig is uitgeschakeld op Europees niveau, rest er niets anders dan zich in de Serie A proberen te kwalificeren voor de Champions League van volgend jaar. Dit zal nog lastig genoeg worden voor een team dat nationaal gezien hopeloos uit vorm is.
 
De baan van coach Ancelotti staat nu ook zwaar op de tocht. Met dit miljoenenteam kan hij niet meer met alleen een 4e of 5e plaats in de nationale competitie aan komen zetten, dat is ver beneden Milan’s stand. Ik vrees dan ook dat de oefenmeester binnen afzienbare tijd op straat staat. Op zich terecht, want dit seizoen kan al als verloren worden beschouwd. Het zou alleen wel kortzichtig zijn om iemand alleen aan de hand van het huidige seizoen te beoordelen. Maar ja, een trainer is nu eenmaal zo goed als z’n laatste wedstrijd.
 
Misschien wordt het wel een mooi moment voor Rijkaard om aan het einde van dit seizoen Barcelona te verlaten en bij Milan te beginnen. Mijns inziens heeft Rijkaard de afgelopen jaren alles uit het Catalaanse team gehaald wat erin zat. Een mooi moment voor een overstap naar zijn oude club. Trouwens, na dit verloren seizoen kan een nieuwe trainer het in een nieuw seizoen eigenlijk alleen maar beter doen.

Door Dirk Jan Kralt


 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 05 maart 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services