Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Afrikacup slecht voor gezondheid


 
Men beweegt te weinig. Er wordt te weinig gesport. Regeringen uit allerlei landen proberen mensen uit de luie stoel te krijgen. De Playstation en televisie moeten maar eens op zwart blijven staan, de mensen moeten naar buiten. Sport is het toverwoord; goed voor sociale contacten, goed voor de gezondheid.
 
Ga lekker voetballen, zou je dan zeggen. Het is tenslotte de populairste sport in Europa. Toch blijkt het spelen van dit spel niet altijd goed voor de gezondheid te zijn. Vraag maar aan Emerse Fae, middenvelder van het Engelse Reading.  Afgelopen zaterdag reisde hij met zijn teamgenoten naar Middlesbrough voor een Premier Leaguewedstrijd. Hij zag er echter zo slecht uit, en hij zweette zo erg, dat men ervan uit ging dat hij een griepje had. Niets bleek echter minder waar.
 
De Ivoriaan nam vorige maand met zijn land Ivoorkust deel aan het toernooi om de Afrikacup in Ghana. Zoals nu blijkt heeft de middenvelder daar malaria opgelopen. Het gebruik van malariapillen, om het krijgen van de ziekte te voorkomen, bleek dus niet afdoende. Fae is door de medische staf van Reading onderzocht en daarna naar het ziekenhuis gegaan, waar de diagnose 'malaria' was. Hij werd onmiddellijk behandeld en maakt het inmiddels weer goed.
Binnenkort zal hij dus weer op de Engelse velden te zien zijn. Waarschijnlijk is het dat Fae eraan over houdt een onnoemelijke hekel aan muggen...

Door Dirk Jan Kralt

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 05 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services