Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Toch een spannende competitie


 
Omdat Dirk Jan vandaag schittert door afwezigheid neem ik vandaag het Duoblog voor mijn rekening. Geen zware opgave, gezien de resultaten dit weekend in de Eredivisie. Plotseling is de competitie weer spannend, en kunnen we Ajax niet meer negeren als kampioenskandidaat.
 
En natuurlijk de subtoppers. Feyenoord, Heerenveen, NAC, FC Groningen en FC Twente maken allen nog kans op de play-offs, waarbij deelname aan de Champions League kan worden afgedwongen. Ik maak mij daar overigens wel zorgen over. NAC in Europa, daar moet ik toch even niet aan denken. Uiteraard, in het kader van de politieke correctheid, met alle respect voor NAC.
 
De Champions League is al jaren hét toernooi van de absolute wereldklasse. Helaas lijken steeds frequenter teams aan deze competitie deel te nemen die daar geen budget, kwaliteit en materiaal voor hebben. Zo zou NAC geen wedstrijd in eigen stadion mogen afwerken vanwege een tekort aan kwaliteit. Verder kun je twisten over de reputatie van het Nederlandse voetbal. NAC zou geen schijn van kans hebben tegen topclubs uit Europa. En die afgang zouden we NAC en voetbal moeten besparen.
 
Feyenoord verliest thuis van NEC. FC Utrecht wint redelijk eenvoudig van PSV en Ajax won zonder noemenswaardige problemen van het onmachtige Excelsior. Dankzij deze uitslagen is de competitie weer spannend. Morgen meer over Ajax.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op maandag 03 maart 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services