Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Nachtwerk


 
Een latertje gisteravond. Druk bezig geweest met het uitwerken van het interview met Evert ten Napel. We willen u tenslotte geen onsamenhangend verhaal aanbieden. Tot diep in de nacht het gesprek naluisteren, overwegen en opschrijven. Tegen 2 uur was het dan zover. Het eerste resultaat van een geheel verniewd VO.
 
We willen u meer bieden dan alleen het standaard nieuws. Opniestukken, achtergronden en het gezicht achter bijvoorbeeld de vaak unanieme sportverslaggevers. Hoe bereiden ze zich voor op een wedstrijd, hoe ervaren ze een oersaaie UEFA Cup finale en wat vinden ze van de onwikkeling van de uitzendrechten. Vanuit de publieke opinie leeft de sterke wens om deze terug te brengen naar de NOS. Maar hoe staat de publieke omroep daar zelf tegenover? Voelen ze de morele plicht het voetbal op zondagavond, met het bord op schoot uit te zenden, of is het een puur financiele kwestie.
 
Op al deze vragen probeerden wij antwoord te krijgen. En met succes. Ten Napel was open over de uitzendrechten, de situatie rondom het Olympisch Elftal en had een eigen mening over de ontwikkeling van Van Basten als bondscoach. Na het terugluisteren van het interview werden we nogmaals gesterkt in onze veronderstelling dat we te maken hebben met mensen waar het voetbal tot diep in het hart zit. Liefde voor de sport. Een onvoorwaardelijke liefde die je vaak mist bij mensen waarvan je het zeker zou verwachten.
 
Later vandaag kunt u het interview hier op de site lezen.  

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op vrijdag 29 februari 2008
Onder: DuoBlog

  Terug    Print

 

Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services