Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

NAC zet zichzelf te kijk


 
De Bredase voetbalclub NAC heeft zich behoorlijk verkeken in de opvolging van Ernie Brandts, die vanwege grote successen de club aan het einde van het seizoen moet verlaten. Het blijft een raadsel, de beslissing van het bestuur om een succesvolle trainer, die NAC vooralsnog zeer dichtbij Europees voetbal heeft gebracht na dit seizoen schaamteloos aan de kant te zetten. Van ontslag is overigens geen sprake, het seizoen van de Brabander loopt komende zomer af.
 
De opvolger van Brandts, huidig MVV trainer Robert Maaskant, was vierde keus. De beleidsbepalers in NAC waren in de naieve veronderstelling een toptrainer binnen te halen. Eentje met reputatie en een succesvol verleden. Dat lijkt bij voorbaat een kansloze missie. Succestrainers wagen zich in het algemeen niet aan middelmatige clubs met weinig budget en nauwelijks potentie.
 
In eerste instantie is Gertjan Verbeek benaderd. Die heeft hetzelfde lot als Brandts getroffen, maar lijkt bij Feyenoord aan de slag te kunnen gaan. Vervolgens is Adrie Koster gevraagd. Ook hij bedankte voor de eer. En derde keus was PSV interim-trainer Sef Vergoossen. Ook hij had geen goesting in een vertrek naar Breda. Zo bleek Maaskant over. En of die de prestaties van Brandts kan overtreffen is maar zeer de vraag. Lukt dat niet, dan heeft de NAC directie zichzelf lelijk te kijk gezet.

Door Mark Goedhart

 

Print dit nieuws
Geplaatst op donderdag 28 februari 2008
Onder: Columns

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services