Nieuws
‘Wie wordt er Kampioen in 2013?’
Ajax
Feyenoord
PSV
Vitesse

Ten Cate wankelt


 
Henk ten Cate geniet van het beledigen en intimideren van ster-voetballers. Zo bleek vorige week, nog geen 24 uur voor de finale van de Carling Cup. Ten Cate schoot wederom uit zijn slof en had een heftige woordenwisseling met John Terry, aanvoerder van de Londense club. Sindsdien staat zijn positie als assistent coach van Avram Grant ernstig ter discussie.
 
Dat Ten Cate zichtbaar plezier heeft in het tiranniseren en provoceren bleek uit een interview met Jeffrey van As, oud speler van NAC onder Ten Cate. Van As deed een boekje open over de oefenmeester. De uitspraken liegen er niet om.
 
Van As: “hij is altijd op zoek naar de confrontatie. Het is een vreemde vent en houdt ervan spelers te beledigen en ze precies te laten doen wat hij van ze wil. Zijn filosofie is simpel; doe de dingen zoals hij het wil of vertrek. Zo werkte hij bij NAC, Barcelona, Ajax en nu Chelsea. Hij schreeuwt en gilt de hele tijd en hoe groter de speler hoe harder hij begint te schreeuwen”.
 
Deze uitspraken zijn een bevestiging van het vaak labiele gedrag van Ten Cate. Nu wordt de Amsterdammer binnen de Engelse club verantwoordelijk gehouden voor de nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de Carling Cup. Van As sluit het interview af in eigen stijl. “Het is een goede coach, maar een rare knakker”, aldus Jeffrey van As.

 

Print dit nieuws
Geplaatst op woensdag 27 februari 2008
Onder: Artikelen

  Terug    Print

 


 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.1  ©2002-2018 FRIZZBEE Web Services